Almelo, januari 2012

Mijn naam is Greet van Witsenburg, geboren in Vlaardingen en inmiddels al meer dan 35 jaar woonachtig in Almelo.

Mijn vervroegde pensionering, veel vrije tijd in het verschiet, leidde er toe dat ik me inschreef voor de bacheloropleiding aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ(AKI) te Enschede. Na een tweejarige intensieve oriëntatie op de vele terreinen van het vak beeldend kunstenaar, heb ik gekozen voor het schilderen. Juni 2011 sloot ik de vijfjarige opleiding af met een examenexpositie.

Wanneer ik schilder heb ik geen vooropgesteld doel. Ik ben impulsief in het leggen van verbanden tussen beelden en impressies. De beelden komen in wording op het doek. Menselijke figuren maken bijna altijd deel uit van het schilderij. De beelden, figuren en vormen komen voort uit een ooit geziene of gefantaseerde werkelijkheid. Een werkelijkheid die vooral kleurrijk is en waar meestal een verhaal in te ontdekken valt. Het schilderen is voor mij een avontuur.

Over van alles en nog wat verzamel ik beelden Ik fotografeer en knip en scheur in kranten en tijdschriften. Ik kijk voortdurend om mij heen en verzamel wat ik denk te kunnen gebruiken. Vanuit die verzameling ontstaan combinaties van beelden die samen mijn  werkelijkheid gaan vormen op het doek.

Mijn werk is niet alleen figuratief te noemen maar is vooral ook expressief. Inspiratie vind ik op dit moment vooral bij de expressionisten. Het expressionisme is de kunst van de onrust een zoektocht naar echtheid.

Ik wens u veel kijkplezier bij het bekijken van mijn website. Vindt u het leuk om de schilderijen van dichtbij te zien, dan kunt u altijd een vrijblijvende afspraak maken en een bezoek brengen aan mijn atelier. Het is zelfs mogelijk iets wat u mooi vindt, en zou willen aanschaffen, mee naar huis te nemen om te kijken of het bij u past. Van harte welkom!

Bekijk de expositieagenda.

Neem contact op

Uw naam

Uw email

Onderwerp

Uw bericht